Nieuws.

Monumentale villa IJsselkade Zutphen herontwikkeld door Prime Pitch en ROQ Vastgoed

20 april 2022

Aan de IJsselkade in het centrum van Zutphen wordt een monumentale kantoorvilla met achtergelegen koetshuis herontwikkeld tot hoogwaardige woonappartementen. ROQ Vastgoed uit Arnhem heeft het unieke object gekocht in een joint venture met belegger en asset manager Prime Pitch uit Amersfoort. 

De villa uit de 19e eeuw is een beeldbepalend pand, dat oorspronkelijk is gebouwd als woonhuis. Het rijksmonument met gepleisterde lijstgevel maakt onderdeel uit van de karakteristieke witte stadsgevel die kenmerkend is voor het aanzicht van de stad Zutphen.

Het pand is de afgelopen decennia in gebruik geweest als kantoor. De oorspronkelijke woonfunctie met historische allure wordt door de herontwikkeling weer in dit unieke woonpand teruggebracht. De ruimte ademt nog steeds de sfeer van weleer, dankzij de fraaie stucflafonds, de authentieke paneeldeuren en andere historische details. Daarbij biedt het magistrale uitzicht over de rivier de IJssel de toekomstige bewoners een unieke beleving van stad en natuur. Het achtergelegen koetshuis, dat al een ingrijpende renovatie heeft ondergaan, zal eveneens worden getransformeerd naar een unieke stadswoning met binnentuin.

Initiatiefnemers ROQ Vastgoed en Prime Pitch Asset Management willen met deze herontwikkeling bijdragen aan het terugbrengen van de historische waarden in de binnenstad en gelijktijdig hoogwaardige woningen toevoegen aan de krappe woningvoorraad. ROQ heeft veel ervaring op het gebied van (her)ontwikkeling van/naar woonruimten en Prime Pitch treedt regelmatig op als eindbelegger van bestaande vastgoedobjecten met een core+ en value-add strategie.

De verkoper is SmitsRinsma, die de kantoorvilla jarenlang in eigen gebruik had. Thoma Post trad bij deze transactie op als verkopend makelaar. 

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten