Nieuws.

Prime Pitch koopt vier winkels Zutphen

29 december 2022

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een viertal winkels in het centrum van Zutphen. De portefeuille werd verworven van een lokale retailer en belegger. De winkels zijn gelegen op prominente locaties in het kernwinkelgebied van de stad. Huurders zijn Open32, Street One, Jack in the Box en een tattooshop.

Met deze aankoop zet Prime Pitch in op het realiseren van woningen boven winkels. Op de bovenliggende verdiepingen zijn momenteel 2 verhuurde woningen gesitueerd, maar er is ruimte voor de realisatie van in totaal 10-12 woningen. “Binnensteden zijn niet alleen aantrekkelijke winkellocaties, maar ook zeer aantrekkelijk om te wonen”, aldus Sjoerd van der Zandt van Prime Pitch. “De actuele ontwikkelingen op de woningmarkt vragen onder meer om uitbreiding van de woningvoorraad door verdichting van de stad”. Eén van de aangekochte objecten aan de Beukerstraat staat direct naast een object dat al bij Prime Pitch in portefeuille was, waardoor mogelijk een gezamenlijk trappenhuis kan worden gecreëerd om de bovengelegen verdiepingen te bereiken.

“De aankoop past goed in onze value-add strategie”, zegt Rutger Nooij van Prime Pitch. “De winkelmarkt is in de afgelopen jaren flink afgekoeld. De daling van huren en waardering van winkelvastgoed bieden voor ons kansen om goede locaties te verwerven en waarde toe te voegen door woningen te creëren”. De asset manager beheert naast woningportefeuilles in Nederland een winkelportefeuille met objecten op A1-locaties in kleinere en middelgrote steden.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten