Nieuws.

Prime Pitch verkoopt in Rostock complex met retail, kantoren en zorg aan aik

14 september 2020

Prime Pitch Asset Management heeft namens een van haar besloten fondsen een mixed use complex in Rostock verkocht. Koper is een fonds van aik Immobilien Investments. De vastgoedinvestering is gelegen op het Holzhalbinsel, nabij de binnenstad van de hanzestad Rostock. Het complex bestaat uit een zorgcomplex (‘Pflegeheim’), een retailstrip met onder meer twee supermarkten, een kantoortoren en een parkeergarage met 400 plaatsen. Het totaal verhuurbaar oppervlak bedraagt ca 16.500 m2.

Het complex is geheel en voor langere periode verhuurd aan onder meer Edeka, Lidl, Rossmann, Telefonica en Renafan.

 

Het gebouw is in 2011/2012 ontwikkeld door Delta Immobilienentwicklung en Prime Pitch heeft deze investering sinds medio 2013 in portefeuille. Het betreffende fonds was destijds het eerste fonds dat de Amersfoortse initiator van vastgoedinvesteringen onder eigen label in de markt zette. Prime Pitch heeft tot verkoop besloten nadat zij enkele waardeverhogende maatregelen had doorgevoerd. Enkele huurcontracten werden vervoegd verlengd of verhoogd en bij de Edeka supermarkt werd een uitbreiding gerealiseerd. Daarnaast zijn de sterk verbeterde marktomstandigheden in Duitsland een belangrijke reden geweest om tot deze exit over te gaan. Partijen hebben ervoor gekozen geen transactieprijs bekend te maken.

“Wij zijn verheugd dat we in de huidige markt, ondanks de maatregelen rondom corona, een dergelijk succesvolle verkoop hebben kunnen realiseren. We hebben in koper aik een professionele en degelijke partij gevonden”, aldus Sjoerd van der Zandt van Prime Pitch. Terugkijkend op de afgelopen 7,5 jaar voegt Rutger Nooij van Prime Pitch daaraan toe: “Het is mooi om te zien hoe onze verwachtingen in de afgelopen jaren zijn uitgekomen en met deze verkoop zijn overtroffen. De aankoop was in 2013 geen vanzelfsprekendheid. Wij hebben onze investeerders destijds kunnen overtuigen van de uitstekende kwaliteit van de locatie en het gebouw. We zijn bijzonder tevreden dat we het vertrouwen van onze investeerders met deze verkoop kunnen belonen”.

Koper aik is eveneens enthousiast over deze transactie: “Het object ligt op een uitzonderlijke locatie en heeft een diverse mix van huurders”, zegt dr. Stephan Hinsche, woordvoerder van het aik-management. “De winkelruimte wordt voornamelijk verhuurd aan bekende bedrijven voor de dagelijkse behoeften en vervult een belangrijke functie in het lokale verzorgingsgebied Dit zorgt voor een stabiele huursituatie die de basis vormt voor lange termijn winstgevendheid van het vastgoed.”

CBRE adviseerde Prime Pitch bij deze transactie en MKRG in Düsseldorf stond de verkoper juridisch ter zijde.

Over aik

Aik lmmobilien-lnvestmentgesellschaft mbH is een internationaal bedrijf. Sinds de oprichting in 1999 heeft aik zich met succes geprofileerd als het vastgoedbeleggingshuis voor professionele pensioenfondsen. De sterk groeiende vermogensbeheerder van onroerend goed heeft zich ontwikkeld tot een vaste waarde op de vastgoedmarkt.

De beheerde vastgoedportefeuille van aik omvat momenteel 210 kantoor- en commerciële gebouwen in binnenstedelijke locaties in Europese metropolen in Groot-Brittannië, Frankrijk, België, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk, Italië en Duitsland, evenals woningen in Duitsland met een volume van meer dan EUR€ 4 miljard.

Over Prime Pitch

Prime Pitch Asset Management is actief op het gebied van assetmanagement en investeringen in onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële beleggingen in Nederland en Duitsland. Prime Pitch initieert, structureert en beheert vastgoedinvesteringsfondsen en -portefeuilles voor professionele investeerders met een core-plus en value-add strategie.

-- Amersfoort, 14 september 2020

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten