Nieuws.

Prime Pitch koopt 205 appartementen Apeldoorn en Zaandam

13 september 2019

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van 205 woonappartementen in Apeldoorn en Zaandam. De appartementen zijn ondergebracht in een woningfonds met een langjarige investeringshorizon met een core-plus strategie. Van een woningfonds van Annexum werden 155 appartementen in drie woontorens in Apeldoorn verworven. Van particuliere beleggers werden daarnaast 38 appartementen in Zaandam en 12 appartementen in Apeldoorn aangekocht.

De aankopen passen in de strategie van Prime Pitch, die is gericht op langjarig direct huurrendement met een exposure op de woningmarkten van middelgrote steden. Hierbij ligt de nadruk op huurwoningen in het betaalbare en middeldure segment.

Verduurzaming
De woningen in de drie woontorens in Apeldoorn zullen voor langere periode geëxploiteerd worden. Hierbij wordt nadrukkelijk een verduurzaming van de individuele woningen en het wooncomplex als geheel nagestreefd. De wooncomplexen uit 1973 zullen onder de nieuwe eigenaar een upgrade ondergaan waarbij onder meer het energielabel wordt verbeterd van het huidige E naar C of B. Door gerichte investeringen wordt een verbetering van het woongenot, de energieprestatie en de huurwaarde nagestreefd. De overige appartementen in Apeldoorn en de appartementen in Zaandam zullen worden uitgepond.  Deze gecombineerde investeringsstrategie biedt de Prime Pitch-investeerders een aantrekkelijk rendement-risicoprofiel.

De portefeuille wordt gefinancierd door ING Real Estate Finance. Annexum werd geadviseerd door JLL en CORE notariaat. Prime Pitch werd juridisch geadviseerd door Bilt advocaten. Het property management is in handen van NederWoon Vastgoedbeheer.

Over Prime Pitch:

Prime Pitch is actief op het gebied van assetmanagement en investeringen van onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële beleggingen in Nederland en Duitsland. Prime Pitch initieert, structureert en beheert vastgoedinvesteringsfondsen en -portefeuilles voor professionele investeerders met een core-plus en value-add strategie.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten