Nieuws.

Prime Pitch koopt 149 woningen in twee transacties

6 december 2017

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van 87 woningen in het middeldure huursegment. Van verkoper Mulleners Vastgoed te Echt werd een portefeuille 76 meergezinswoningen in Sittard, Rotterdam en Bussum, alsmede 11 eengezinswoningen in Rijen verworven. Deze aankoop vormt een uitbreiding op de portefeuille met 62 woningen in Zutphen die Prime Pitch vorige week van Woonbedrijf Ieder1 heeft overgenomen. Tot de transacties behoren tevens 5 commerciële ruimten en ca 85 parkeerplaatsen.

De woningen werden verworven ten behoeve van twee investeringsvehikels onder management van Prime Pitch. De aankopen passen in de strategie van Prime Pitch die gericht is op langjarig direct huurrendement met een exposure op de woningmarkten van middelgrote steden. Het grootste deel van de portefeuille zal voor langere periode geëxploiteerd worden waarbij een optimalisering van de huurstroom wordt nagestreefd. Een klein aantal objecten komt in aanmerking voor uitponding.

De financiering werd verstrekt door ING Real Estate Finance. Verkoper Mulleners werd geadviseerd door ABC Capital. Koper Prime Pitch werd bijgestaan door Eminent Real Estate. De juridische begeleiding werd verzorgd door notariskantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Over Prime Pitch Asset Management
Prime Pitch is actief op het gebied van assetmanagement en investeringen van onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële beleggingen in Nederland en Duitsland. Prime Pitch initieert, structureert en beheert vastgoedinvesteringsfondsen en -portefeuilles voor professionele investeerders met een core-plus en value-add strategie.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten