Nieuws.

Prime Pitch koopt verpleeghuis nabij München

15 november 2016

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een langjarig verhuurd verpleeghuis in de Duitse staat Beieren. Het seniorencentrum in Buch am Erlbach telt 80 plaatsen en ligt ca. 60 kilometer ten Noordoosten van München. Prime Pitch realiseerde deze aankoop ten behoeve van een single family fund. Dit is het derde Pflegeheim dat Prime Pitch in Duitsland kocht.

De investering sluit aan bij de behoefte van investeerders naar stabiele, voorspelbare kasstromen en een focus op wonen en zorg. Als gevolg van de sterke vergrijzing in Duitsland, is de gebruikersvraag naar moderne verpleeghuizen groot. De strategie van Prime Pitch richt zich op de verdere uitbreiding van de portefeuille met woon-zorg complexen, zowel in Duitsland als in Nederland.

Het vastgoedobject in Buch am Erlbach is voor een periode van 20 jaar verhuurd aan Omnicare-Renafan, een vooraanstaande operator van verzorgingstehuizen in Duitsland. Het Pflegeheim, met een omvang van 3.860 m2, is in 2015-2016 zowel intern als extern ingrijpend gemoderniseerd.

Prime Pitch heeft de acquisitie en structurering ten behoeve van deze private placement verzorgd en zal tevens het asset management voor haar rekening nemen. De financiering werd verstrekt door de Triodosbank in Frankfurt.

Prime Pitch is als vastgoedonderneming actief op het gebied van asset management en investeringen van onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op zorgvastgoed, residentiële beleggingen en retail in Nederland en Duitsland. Prime Pitch treedt op als initiator, manager en co-investeerder van vastgoedinvesteringen.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten