Nieuws.

Prime Pitch bouwt woningportefeuille uit met aankoop Dinslaken

18 februari 2016

Prime Pitch Asset Management heeft een woningcomplex in Dinslaken in de Duitse deelstaat NordRhein Westfalen verworven ten behoeve van één van haar cliënten. De 64 appartementen zijn verdeeld over 4 gebouwen en het complex is vrijwel volledig verhuurd.

De aankoop past in de strategie van de investeerder om een gespreide en goed verhuurde woningportefeuille op te bouwen die een stabiele huurstroom koppelt aan mogelijkheden om waarde toe te voegen. De woningportefeuille wordt toegevoegd aan een investeringsvehikel voor een familie die wordt bijgestaan door Wilton family office. De investeringsstrategie is gericht op vermogensgroei op langere termijn. Prime Pitch is tevens verantwoordelijk voor het asset management. 

De woningen zijn aantrekkelijk gelegen in een groene wijk van de Duitse plaats Dinslaken (70.000 inwoners), op korte afstand van de steden Krefeld, Duisburg en Düsseldorf. De verhuurbaarheid van de (3- en 4-kamer) appartementen is goed en er is nagenoeg geen leegstand. Dit hangt mede samen met de huidige huren, die zich gemiddeld genomen onder marktniveau bevinden. Hoewel de appartementen over het algemeen in goede staat zijn, zullen enkele appartementen door Prime Pitch waar nodig gaandeweg worden gemoderniseerd, waardoor het huurniveau op termijn verder zal kunnen stijgen.

Prime Pitch Asset Management uit Amersfoort is actief op het gebied van asset management en investeringen in onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed, zorgvastgoed en residentiële vastgoedbeleggingen in Nederland en Duitsland. Sinds oprichting in 2009, heeft Prime Pitch enkele vastgoedinvesteringen in Duitsland en Nederland succesvol geplaatst. Prime Pitch treedt op als initiator, manager en co-investeerder van vastgoedinvesteringen, voornamelijk voor family offices en hun cliënten.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten