Nieuws.

Prime Pitch verwerft verpleeghuis in Brandenburg, Duitsland

1 oktober 2014

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een langjarig verhuurd verpleeghuis in de Duitse stad Brandenburg a/d Havel. Het monumentale pand (bouwjaar 1879) met een oppervlak van 7.417 m² is in 2012 intern volledig vernieuwd en geschikt gemaakt als verpleeghuis. Hoofdhuurder Renafan uit Berlijn huurt 98% van het gebouw ten behoeve van ouderenzorg. Er zijn in totaal 132 plaatsen beschikbaar, verdeeld over reguliere verpleging, intensieve verpleging en begeleid wonen. Prime Pitch realiseerde deze aankoop ten behoeve van een kleine groep professionele investeerders.

Het vastgoedobject is voor een periode van 25 jaar verhuurd aan Renafan, een ervaren operator van verzorgingstehuizen, met meer dan 4.500 kamers in Duitsland. Daarnaast huurt een fysiotherapiepraktijk ca 2% van het gebouw.

De investering sluit aan bij de vraag van investeerders naar stabiele, voorspelbare kasstromen en een focus op vergrijzing en zorg. Als gevolg van de sterke vergrijzing in Duitsland, is de gebruikersvraag naar moderne verpleeghuizen groot.

Prime Pitch heeft de acquisitie en structurering ten behoeve van deze private placement verzorgd en zal tevens het asset management voor haar rekening nemen. Prime Pitch heeft de aankoop in samenwerking met Delta Immobilienentwicklung Deutschland gerealiseerd. De financiering werd verstrekt door de Bank für Sozialwirtschaft in Berlijn.

Prime Pitch is als vastgoedonderneming actief op het gebied van asset management en investeringen van onroerend goed. De investeringsfocus van Prime Pitch is gericht op winkelvastgoed en residentiële beleggingen in Nederland en Duitsland. Prime Pitch treedt op als initiator, manager en co-investeerder van vastgoedinvesteringen.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten