Nieuws.

Prime Pitch verwerft Karavelle Quartier Rostock van Delta Development Group

30 augustus 2013

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een mixed use complex in het centrum van de Duitse havenstad Rostock. Het in 2011 opgeleverde complex heeft een omvang van ca 17.000 m², bestaande uit winkels, een verzorgingshuis, kantoren en een parkeergarage met 400 plaatsen.

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een mixed use complex in het centrum van de Duitse havenstad Rostock. Het in 2011 opgeleverde complex heeft een omvang van ca 17.000 m², bestaande uit winkels, een verzorgingshuis, kantoren en een parkeergarage met 400 plaatsen. Verkoper is ontwikkelaar Delta Development Group. Prime Pitch realiseerde deze aankoop ten behoeve van een kleine groep professionele investeerders, waaronder enkele vermogende families.

Het vastgoedobject is langjarig verhuurd aan vooraanstaande partijen. Het winkeldeel biedt plaats aan onder andere een full assortiment supermarkt van Edeka, discounter Lidl, drogisterijketen Rossmann, een apotheek en enkele kleinere winkels. Het kantoorgedeelte is volledig verhuurd aan Telefonica, Randstad en A-rosa Flussschiff. Het verzorgingstehuis met 133 kamers is verhuurd voor 20 jaar aan Renafan, een ervaren operator van verzorgingstehuizen uit Berlijn, met meer dan 4.500 kamers in Duitsland. De parkeergarage is verhuurd aan de stad Rostock. Het object werd ontwikkeld door Delta Development Group en is gebouwd door Kondor Wessels Bau Berlin.

De investering sluit aan bij de vraag van investeerders naar stabiele, voorspelbare kasstromen. Deze investering kenmerkt zich door langjarige huurcontracten (10-, 15- en 20-jaar), een strategische locatie in een zich ontwikkelend gebied en een conservatieve vermogensstructuur. De financiering werd verstrekt door HypoVereins Bank. De investeringshorizon bedraagt in principe 10 jaar.

Prime Pitch heeft de acquisitie en structurering ten behoeve van deze private placement verzorgd en zal tevens het asset management voor haar rekening nemen. PWC heeft de fiscale herstructurering begeleid. Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten heeft deze transactie tot stand gebracht namens verkoper Delta Development.

Meer nieuws

> Alle nieuwsberichten