Onze Portefeuille. Voormalig postkantoor Zutphen

Aan de Stationsstraat hoek Molengracht in het centrum van Zutphen ligt het voormalige postkantoor. Dit forse hoekpand met aangebouwde glazen traptoren is in 1954 als postkantoor gebouwd in opdracht van de Rijksgebouwendienst. Het gebouw is ontworpen door Gerritsen en Cramer in de traditionalistische vormen van de Delftse School.

Het gebouw is een mooi voorbeeld van het compromis tussen modernisme en traditie uit de vijftiger jaren. Het betonskelet is bekleed met baksteen, de entree en de directeurskamer zijn op traditionele wijze geaccentueerd. De subtiele traptoren, met de van buiten goed zichtbare wenteltrap, markeert de knik tussen Overwelving en Stationsstraat. Sinds 2010 is het postkantoor niet meer als zodanig in gebruik. Op de begane grond is sushirestaurant HAI gevestigd en op de bovengelegen verdiepingen is GGNet gehuisvest. Op de achtergelegen parkeerplaats zijn 28 parkeerplekken. 

In september 2022 heeft Prime Pitch het gebouw overgenomen, met de bedoeling de kantoorruimte te transformeren naar woonappartementen. Er is ruimte voor de ontwikkeling van ca 45 appartementen en studio's. De locatie van het gebouw is uniek en zeer centraal: zowel het station als de historische binnenstad zijn op steenworp afstand. 

Meer investeringen