Prime Pitch verwerft 95 studentenwoningen in Breda

Prime Pitch Asset Management heeft de aankoop afgerond van een recent nieuw gebouwd woningcomplex met 95 studentenwoningen aan de Donkvaart in het centrum van Breda. Verkoper is Ontwikkelingscombinatie Donkvaart, een samenwerking tussen Pakhuys Vastgoed en Vers Vastgoed, beiden eveneens uit Breda. Het gebouw is ontworpen door Rienks Architecten en in 2015 gebouwd door Bouwgroep Moonen. Prime Pitch realiseerde deze aankoop ten behoeve van een kleine groep professionele investeerders.

Het vastgoedobject is gunstig gelegen ten opzichte van de binnenstad, onderwijsinstellingen en winkelvoorzieningen. De oplevering van het gebouw vond in september 2015 plaats. De woonunits zijn inmiddels, op twee na, allemaal verhuurd. Het betreft in totaal 95 onzelfstandige woonruimten, in grootte variërend van 20 tot 30 m². Daarnaast zijn er 8 gemeenschappelijke keukens en andere gemeenschappelijke ruimtes in het gebouw opgenomen en beschikt het gebouw over 10 parkeerplaatsen en een eigen fietsenstalling. Het object heeft een A++ energielabel.

De investering is ingegeven door de vraag van investeerders naar stabiele, voorspelbare kasstromen. De grote vraag naar goede en moderne woonruimte voor studenten sluit hier, naar de mening van Prime Pitch, goed bij aan. Hoewel Breda geen universiteitsstad is, studeren er ruim 22.500 studenten in Breda, waarbij het merendeel (ca. 15.000) studeert op de Avans hogeschool. In totaal telt de stad 5 onderwijsinstellingen.

Deze investering wordt gekenmerkt door een modern gebouw, een strategische locatie en een conservatieve vermogensstructuur.  De financiering werd verstrekt door NIBC. Het eigen vermogen is geplaatst bij een aantal cliënten van Wilton Family Office.

Prime Pitch heeft de acquisitie en structurering ten behoeve van deze private placement verzorgd en zal tevens het asset management voor haar rekening nemen.

Amersfoort, 22 december 2015

 

 

FaLang translation system by Faboba